Hoppa till sidans innehåll

Lyckat spelarbreddläger för östra regionen

18 OKT 2002 17:19
Lördagen den 12 oktober anordnades ett breddläger i undervattenrugby för landets östra region. Inbjudna till detta läger var förutom regionens seriespelande lag även Kumla, Örebro och DK Masen från Borlänge. Vid 12.00 stod tjugo stycken spelare och två tränare redo att dyka i bassängen i Enköping. De två tränarna för helgen var El Rios Fredrik Åström och Robert Isaksson. Deltagarna kom från El Rio (6), Polisen (5), Caviar(5), DK Masen (3) och Bottenskraparna (1).
  • Skapad: 18 OKT 2002 17:19

Dagen bestod av tre pass på vardera en och en halv timme. Det första passet började naturligtvis med att vi fick en rejäl uppvärmning. Efter att ha värmt upp delades spelarna in i två lag och så var det dags att börja spela under en dryg timme. Under den tiden fick vi känna på vilken nivå de övriga spelarna låg och komma in i spelet.

Sedan var det en timmes vila. Den första halvtimmen gick till matpaus. Under den andra halvtimmen gick Fredrik och Robert igenom hur landslaget spelar. Efter några mindre omstuvningar i och mellan lagen var det åter tid att hoppa i bassängen. Under det andra passet gällde det sedan att omsätta taktikgenomgången i praktiken och försöka att spela som landslaget gör. Under det första passet hade vi börjat spela ihop oss. Att vi nu hade en gemensam taktik inom laget gjorde att spelet började flyta.

Det tredje passet tränade vi på fasta situationer och utvisningar under spelets gång. Jag menar då att Fredrik och Robert fingerade sådana situationer. Några riktiga anledningar till utvisningar fanns inte. Spelet under dagen var hårt men hjärtligt. Det var också nu som vi började bli riktigt trötta. Men som Fredrik påpekade så är det då man verkligen lär sig sin kapacitet och hur man spelar effektivt.

När dagen till ända var jag trött, våt, nöjd och lycklig. Kan man vara något annat efter att ha fått spela kvalitativ undervattenrugby i fyra och en halv timme. Jag tror även att alla andra spelare var mycket nöjda med helgen och hade en hel del att ta med sig hem till sina klubbar.

Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px