Hoppa till sidans innehåll

Reportage från Felix cup

11 DEC 2003 18:51
Lördagen de 6 december gick åter Felix cup av stapeln. Cupen hade i år samlat tretton herrlag och sex damlag.
  • Skapad: 11 DEC 2003 18:51

Jag kan tyvärr ej referera damdelen då jag var fullt upptagen med herrsidan. Vi får hoppas på ett referat från någon av damerna.

Vågat nog påstå att de flesta av europas bästa lag var samlade. De vi saknade var Molde och PI för att kunna säga att alla de bästa var samlade.

Tre grupper där gruppettan automatiskt fick lång vila. I övrigt var det så organiserat att även laget med sämst utgångsläge efter gruppspelet kunde avancera långa vägen. I ärlighetens namn är det rätt osannolikt att ta sig till final via den vägen.

Grupp 1 bestod av Malmö, Växjö, Berlin och Stuttgart. Grupp 2 bestod av Sydkusten, Riihimäki, Pussneck och El Rio. Grupp 3 bestod av Felix, Mulheim, Akkaren, Firenze och Tampere.

Gruppettor blev efter ett flertal hårda matcher Malmö, Felix och Riihimäki. Dessa lag förberedde sig nu för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna blev en liten mardrömshistoria för några av lagen. Stenhårda och jämna matcher präglade spelet. För att nämna någon match kan vi ta Felix-Växjö. Denna match blev för Felix del onödigt jobbig. Man tycker att ett lag som aktivt spelar serie och tränar för kommande elitserie med bravur borde tagit tag i denna match. Så fel man kan ta. Växjö visade att man kommer långt med gamla landslagsspelare och gott om rutin. Nio minuter in i matchen lyckades emellertid Felix göra 1-0. Detta räckte till seger.

Semifinallagen var Felix-Riihimäki och Malmö- Sydkusten. Idel svenska lag och finsk sisu i kamp om medaljer. Malmö-Sydkusten var först ut i en drabbning Malmö ska vara glada att de tog sig helskinnade ur. Sydkusten hade ett flertal skarpa lägen men Malmös hårt kämpande målisar portade. Med endast två sekunder till godo tryckte Malmö i ett ursinnigt anfall dit bollen. För att summera denna semifinal vågar jag påstå att Malmös duktiga målisar tog laget till final.

Semifinal två bjöd på mer dramatik. Efter slutsignal var ställningen 0-0. Straffar tog vid. Felix la första i korgen likaså Riihimäki. Lagen höll på tills resultatet vart 3-3. Enligt reglerna skulle nu lotten avgöra finallagen. Efter fjolårets besvikelse när Felix åkte ut pga lottning drog vi nu längsta strået. Första finalen sedan 1997 för Felix.

Finalen var en något ensidig historia. Malmö visade en helt ny sida. Tolv av fjorton minuters matchtid ägnades åt spel på Felix del av planen. Felix å andra sidan visade att laget åter är att räkna med. Ingen större panik och organiserat lagspel gjorde att finalen var tvungen att avgöras på straffar.

Felix tog första och behövde bara göra mål på sin straff så hade guldet varit bärgat. Tyvärr för Felix men glädjande för Malmö tog de denna. Slutresultat 2-1 gjorde att de revanscherade sig från förra året.

Slutsummering av finalen är att Malmö var taggade. Felix var beredda på detta och orkade hålla undan. Ett par lägen fanns för Felix att avgöra men i det stora hela var Malmö det bättre laget gällande anfall. Felix försvarade sig otroligt bra men man vinner tyvärr inga matcher på det.

Slutställning 1 Malmö           2 Felix            3 Riihimäki

Med vänlig hälsning
Jocke

Felix DF

Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px