Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsdagar på Bosön

17 OKT 2007 15:21
Under förra året sökte UV-Rugbykommittén (genom den drivande Kajsa Lindman) stöd från Riksidrottsförbundets elitidrottscentrum på Bosön. Elitsatsningen i Sverige är uppdelad så att de förbund som deltar i OS får, om de vill, stöd av SOK (Svenska Olympiska Kommitten) och övriga idrotter (ex. UV-rugby) av elitidrottscentret . Vi blev beviljade stöd i form av pengar och utbildningsmöjligheter. Ett av kriterierna för att ta del av detta stöd är att vi inom UV-rugbyn utformar en så kallad elitplan/ utvecklingsplan, där det framgår hur vi långsiktigt har tänkt för att utveckla vår elitverksamhet.
  • Skapad: 17 OKT 2007 15:21

Jag och Fredrik fick i våras frågan av Kajsa om vi kunde hjälpa att utforma elitplanen och komma med förslag på hur vi bäst använder stödet från RF. Som ett första steg har vi låtit fyra personer påbörja en utbildning i idrottspsykologi på Bosön. Som ett andra steg vill vi nu bjuda in några av er till en helg på Bosön där vi ska påbörja arbetet med elitplanen.

Vår tanke är att fortsätta samarbetet med Elitidrottscentret på Bosön även framöver. En förutsättning för att kunna ta del av rätt saker (finns allt från aerob och anaerob träningslära och idrottspsykologi till gruppdynamik och diverse tester) är att vi själva vet vad det är vi vill ha. Detta är även grundläggande för framtagandet av själva elitplanen och det är här ni kommer in i bilden!

Vi bjuder här med in er till en utvecklingshelg på Bosön 14:00 24/11 -14:00 25/11.

Mål med helgen: Att svara på frågan "Vad gör att en person blir bra på UV-rugby?"

Vem ska vara med? Vi hoppas på att ni som känner att ni har någonting att komma med när det gäller att svara på ovanstående fråga anmäler er till oss. Om ni har någon i era lag som ni tror skulle ha något bra att tillföra får ni gärna skicka vidare förfrågan till henne/honom. Tyvärr har vi ett begränsat antal platser. Vår förhoppning är att kunna täcka upp så stor bredd och kompetens som möjligt.

Exempel på frågor som behöver svar: Hur ska man träna? Aerob eller anaerob träning? Styrketräning? Konditionsträning? Skiljer träningen sig mellan olika positioner? Simteknik? Behöver vi lära oss mer om den mentala biten? Bäst när det gäller? Gruppdynamik och hur man fungerar som lag? Hur mycket vattenträning och hur får man den mest effektiv? Hur kompletterar man bäst vattenträningen med annan träning? Kost? Material? Hur tränar man bäst upp spelförståelsen och den taktiska biten?

Vi tror att många av er har funderat kring dessa frågor tidigare. Det vi ska göra nu är att diskutera dem och förhoppningsvis komma fram till några gemensamma riktlinjer om UV-rugbyträning i stort. Kan du inte närvara under helgen, men har ideer och tankar kring ovanstående frågor är du väldigt välkommen att mejla dina synpunkter till oss!

Budget: Ni får ersättnings för resor, mat och boende. Vi kommer att bo och äta på Bosön.

Vid frågor ring Caroline 0736-212821 eller Fredrik 0761-174 374. Anmälan senast 28/10 till This is a mailto link alternativt This is a mailto link.

Hälsningar Caroline Åhman och Fredrik Åström

Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px