Hoppa till sidans innehåll

Elitserieomg. 3 spelad

06 MAR 2015 11:20
Refereat från Elitserieomgång 3, 28 feb.
  • Skapad: 06 MAR 2015 11:20

Helgens omgång bjöd på lite överraskande prestationer. Linköping förlorade båda sina matcher i hemmabassängen, vet inte när det hände senast. ESURF tog två raka vinster, Malmö-Triton dominerade sina matcher och Bromma Caviar var tyvärr alltför lätta att vinna mot.

Första matchen Bromma Caviar-Malmö-Triton är inget att skriva om, resultatet 0-28 speglar det hela. Noterbart är dock att Malmö-Triton kom med ett mycket bra lag, saknade egentligen bara Johan Fernlund, Linus Norén och Jim Nilsson, bra reservkapital dock. Pratade med Andreas Bergenholtz, Malmö-Triton går för Euroleague seger och vill få igång alla spelare. Sägas ska också att Malmö låter många nya spelare få matchtid, bådar gott för deras del. Kommande lördag åker de över till Köpenhamn för träningsspel mot en av deras utmanare om titeln, Flipper. Fick uppfattningen i Felix cup att Flipper hårdsatsar mot Euroleague trots att de spelade Felix cup med åtta man, enligt Andreas är Flipper att likställa med Danmarks landslag.

Tyvärr för Bromma Caviar är detta ett lag som inte har mycket att komma med just för tillfället. Vi hoppas dock att Bromma Caviar i sitt kommande (enligt dem själva) möte kommer fram till att avsluta årets Elitserie på ett värdigt sätt. Sista omgången spelas i Stockholm så vi ser alla fram emot ett Bromma Caviar med fullt manskap. I lördags hade de en inlånad spelare, Viktor Lundin från Felix DF. Viktor stod för en helgjuten insatts, Viktor tillför mycket oavsett lag han spelar i. Stark och arbetsvillig i kombination med en bra fysik gör honom viktig oavsett lag han spelar i.

Match två, ESURF-Linköping startade bra för Linköping. Redan efter 24 sek la Tommy Carlbom 0-1, detta skulle visa sig vara det enda Linköping hade flyt med, ESURF kontrollerade denna match till 100%. Kan inte annat än imponeras av detta ESURF. När jag tittar på dem påminner de om UV-rugby när den var som bäst mellan 1987-1999. Ett gäng toktränade spelare som vet vad dom vill, tyvärr för dem, Molde, Bamberg, Flipper och Malmö-Triton finns idag inte mycket likvärdigt motstånd. När jag var som mest aktiv konkurrerade ca 25-30 bra lag i Europa.

ESURFs spel kännetecknas av ett stenhårt presspel, de låter helt enkelt inte motståndaren pressa dem. De attackerar som Malmö-Triton, dvs på motståndarens egen planhalva. Visst, de tappar också bort sig men till skillnad från Malmö-Triton som ibland går bort sig med sitt försvar är ESURF på plats när motståndaren attackerar korgen. Måste här ge Emanuell Johansson i ESURF en eloge, vilket spel han visar som målvakt och målgörare, han är bra på allt. Om de kan hålla ihop detta lag kommer de gå långt, detta sagt med tanke på deras ålder, låg snittålder och redan väldigt bra gör att de redan nu kan vinna mycket av det de ställer upp i.

Polisen-Malmö-Triton var en match som borde varit jämn, detta skrivet med tanke på att polisen slog Malmö-Triton i senaste Euroleague i Oslo. Dock fick jag reda på att Malmö-Triton var i Oslo med ett blandat lag men lyckades trots detta spela bra. Oavsett motstånd var det ett bra resultat för Polisen, oavsett motstånd är det alltid kul när svenska lag vinner. Polisen la 1-0 men efter detta tog framförallt Andreas Bergenholtz tag i taktpinnen. På ett mycket tydligt sätt visade han övriga Malmö-Triton vilket spel de borde anamma i vattnet. 1-1 kom ganska snart och efter det var det ingen diskussion, Malmö-Triton tog en 2-5 seger. Kul för Malmö-Triton är att de fått tillbaka en gammal rutinerad spelare, Anders Osbeck spelar återigen i laget, en tillgång ska sägas.

Dagens sista match Linköping-Polisen var inte heller den rolig för Linköping, säker seger för Polisen genom en bra laginsatts där ingen egentligen stack ut. Tycker Polisen visade upp ett mycket bättre spel nu jämfört med Malmö-Triton matchen. Pratade med Polisen efteråt om min åsikt ang. Malmö-Triton matchen. Ibland verkar det som att de blir lite ängsliga efter att ha tagit ledningen och lägger tempot två hack lägre efter ledningsmål, detta var väl också en av de saker Polisen också har på känn. Får de bort denna känsla kommer Polisen att vara ett kanon lag. De kan idag hota vilket lag som helst men behöver höja nivån en eller två pinnar. I halvlek kom Tess in, grymt bra spelare. Som jag skrev i föregående referat kan hon bli lite lätt på korgen då det fysiska faktiskt spelar roll men Tess spelar mycket bra UV-rugby och bidrar med mycket i vattnet.

Måste även ge ESURFs Linda en eloge, även hon en mycket bra och kompetent spelare. Visar inte heller hon någon som helt svaghet trots att killarna många ggr väger det dubbla, har hon bestämt sig för att bollen ska in ska den in, mycket bra inställning.

 

Joakim Rahm

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px