Hoppa till sidans innehåll

Referat Elitserieomg. 8 nov 2014

05 DEC 2014 22:47
Årets första Elitserieomgång spelades med alla fem lag deltagande i Mullsjö 8 november.
  • Skapad: 05 DEC 2014 22:47

Kul grepp att samla alla, underlättar för läger osv på söndagen. Glädjande var att många stannade kvar, ser ut som att man måste vara i bra form för att ta en landslagsplats till kommande VM i Colombia. Många spelare med mångårig rutin syntes i lördagens spel, borgade för jämna matcher. Nytt för i år är att ESURF från Eslöv återigen spelar i serien, detta med bravur. Tråkigare var att Bromma Caviar från Stockholm endast kom med tio spelare, hoppas verkligen att de kommer med fullt lag nästa gång. De förlorade med stora siffror men det man kan ta med sig är att dessa tio verkligen kämpade. De gjorde tom ett mål mot Malmö-Triton. 

Första matchen Malmö-Triton mot Bromma Caviar slutade 30-1. Malmö-Triton satte in fyra av sina nya juniorer i första halvlek. Många nybörjarmisstag som att tappa boll alltför lätt vägdes upp av deras vilja att ta tillbaka bollen. Detta i kombination med bra kondition gjorde att Malmö-Triton gick in halvleksvila med en redan vunnen match. In till andra halvlek kom bl.a. Jim Nilsson, Andreas Bergenholtz och Ulf Ridell, vilket blev för mycket för Bromma Caviars 10 spelare.

Malmö-Tritons andra match mot Polisen från Stockholm var bra men även här tog Malmö-Triton ganska snabbt kommandot i matchen, 1-0 efter 2,30 in i matchen gjorde att Polisen fick svårt att vinna. Polisen kämpade dock otroligt mycket men de har inget anfall som kan anses vara riktigt farligt. De håller mycket bra klass i sitt forecheckande och vilja att spela hårt och fysiskt, tyvärr räcker inte detta mot ett lag som har ett defensivt spel som inte tillåter värst mycket spel på egen planhalva. Rättvisa 6-1 till Malmö-Triton.

ESURF inledde mot Linköping, en på i förhand uttalad jämn match blev också det. Tyckte Linköping gick in som det bättre laget de första 8 min men de orkade inte riktigt utnyttja detta. De hade svårt att få till ett avslut, ESURF försvarade sig bra. Sanning o säga så måste man ta ESURF på allvar, de har bra spelare. De har förstärkt med bl.a. Patrik ”Pat” Nilsson från Uddevalla, Gustav Cavallin från Felix, Göteborg, och tror även att Emil Berg från Uddevalla ansluter till nästa omgång. Ju fler matcher detta lag spelar ju mer samspelta kommer de bli. Tror alltså att fler än Linköping får känna av detta. Seger med 1-0, mål gjort av Patrik Nilsson blev också slutresultatet. 

Bromma Caviar mot ESURF var en match där det märktes att Bromma Caviar hade för få spelare, dock ska sägas att laget hela tiden försökte samordna så fort de hade bollen. Siffrorna 18-0 till ESURFs fördel speglar inte hela matchen. Bromma Caviar visade att även de kan bryta och starta anfall men tror det blev jobbigt att stå emot 12 spelare som även de jobbade hela tiden. Får Bromma Caviar fullt lag nästa omgång blir de ett jobbigt motstånd för alla lag. Vinsten för ESURF innebar att “nykomlingslaget” står på samma poäng som Malmö-Triton, kanske ett litet överraskande resultat. Detta sagt då de besegrade Linköping men som står ovan var den matchen otroligt jämn.

Matchen Linköping-Polisen var för mig en match som kunde innebära hårt, jämnt och bra spel. Lagen gjorde ingen besviken. Redan från start tog Linköping kommandot genom att i mina ögon gå ut i ett högre tempo än Polisen. Tycker att 1-0 till Linköping kom helt naturligt, Polisen stod inte riktigt emot den hårda forecheckingen. Detta spel varade till 10 minuten av första halvlek, därefter visade Polisen att detta inte var det resultat de ville ha. Sakta men säkert utjämnade de förhållandena i matchen, satsade också hårdare mot korg. Till skillnad mot i matchen mot Malmö fick Polisen nu mer resultat av sina anfall, de attackerade helt enkelt hårdare mot korgen och fick också 1-1 efter stenhård press. Såg målet, det sattes mot en dålig avlösning för Linköpings del. Tror tom detta var enda gången Linköping missade avlösningen. I en jämn match räcker det, Polisen högg till direkt. Mycket roligt att att se matchen, båda lagen ville verkligen vinna men de fick nöja sig med oavgjort.

För resultat, tabell och målliga, se Elitseriesidan.

//Joakim Rahm

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px