Hoppa till sidans innehåll

Refereat Elitserieomg. 31 jan 2015

03 FEB 2015 17:59
Elitserieomg två spelades 31 januari i Högdalsbadet i Stockholm. Fyra lag kom till start, Bromma Caviar lämnade WO, ett mycket senkommet och tråkigt besked då de faktiskt spelade på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2015 22:56

Man kan tycka att detta borde varit något de haft på känn i början på veckan, det är ju knappast så att tio man blir akut sjuka. Tycker man ska visa de övriga lagen respekt genom att flagga för detta i god tid. Tur i oturen är ju att de båda Skånelagen hade två matcher per lag i denna omgång hade varit tungt att åka ca 60 mil enkel väg för en match.

Första matchen för dagen spelade mellan Malmö-Triton och ESURF. En match som i första halvlek klart dominerades av ESURF. Hård forechecking och en kampvilja gjorde det svårt för Malmö-Triton som passade på att låta många nya yngre förmågor spela. Mycket positivt av Malmö att satsa på nya spelare, bådar gott för Malmö men för att de ska få motstånd i framtiden krävs att fler lag satsar på nytt spelarmaterial.

I Malmö gick Jörgen Persson gick ut i halvtid, in kom Jim Nilsson. Anser Jim Nilsson vara en spelare som kan avgöra en tät match, hans insats förbättrade Malmös spel men i långa loppet hade de inget att komma med i denna match, slutresultat 0-3 var nästan i underkant för ESURF. Måste säga att ESURF är ett kanongäng med spelare som har kondition och vilja att vinna alla matcher, detta syns genom deras otroligt offensiva spel. Kan de bara få ihop lagdelarna och samordna spelet är de livsfarliga för allt motstånd.

Måste passa på att nämna Uddevallaspelaren Johan (Zappa) Aronssons spel för ESURF igår. Anser att Johan låg bakom mycket av ESURFs spel tack vare att han låg som ett nav på mittplan och fördelade bollar på ett sådant sätt att ESURF hade stor nytta av sin offensiva prägel. Han var svår att ta boll av, spelade med ett lugn och avstressad attityd vilket bidrog med stabilitet i både matchen mot Malmö-Triton och Polisen. Sedan måste Emanuell Johansson nämnas, en fantastiskt kämpande spelare med stort ansvar för ESURFs spel, helgjuten insats.

Match två mellan Malmö-Triton och Linköping var ett mycket jobbigt möte för Linköping. Det märktes att Malmö haft ett samtal kring alla tappade bollar i första matchen, det var som ett helt nytt lag kom in till match. De dominerade klart första halvlek och fick 1-0 genom straff lagd av Jim Nilsson. Sägas ska att även Linköping saknade en hel del spelare, enligt Jonas Andersson kom Linköping med sex st backar samt sex st vänstrar. De hade också märkbart svårt i matchen med anfall, de saknade en spelare som Anders Furubacke. I andra kom Linköping ut starkt men de hade inte heller nu förmågan att på riktigt allvar hota, detta trots straff som Kim Augustsson la i till 1-1. Slutresultatet 3-1 till Malmö-Triton speglade matchen, dvs ett stort bollinnehav av Malmö-Triton.

Match tre mellan Polisen-ESURF var en stenhård tillställning. ESURF hade ett totalgrepp om matchen de första tolv minuterna men hade inte förmågan att få i den. Man märker att ESURF lider lite av att inte kunna samträna laget, spelarna bor lite varstans i landet men möts upp till match. Tror de kunnat få lite mer mål bara spelarna lär sig förstå varandra. 

Tråkigt för ESURF men desto roligare för Polisen vart det 1-0 med tio sekunder kvar av halvleken. Tror detta lite sög musten ur ESURF, ganska snart kom 2-0 och därefter var matchen i princip över, detta trots stark kämparinsatts och visad vilja att vinna av ESURFs Patrik (Pat) Nilsson. Här skulle laget må bra av att kanske kunna samträna, Patrik fick inte med alla lagdelar i sin speltanke, dvs ta på sig tre man men ändå kämpa fram bollen för pass rakt ner och kanske ett spel med 5-3 på botten.

Det ska sägas att Polisen kämpade frenetiskt för att försvara sig men de bjuder andra lag på lite väl mycket luckor, tänker då framförallt på att ESURF gång på gång erbjöds att ligga märla, Polisens backar lämnade backpositionen, det var fritt fram. Egendomligt nog var detta något som hela tiden upprepades. Nu ska jag inte säga vad som är rätt eller fel men i betraktarens ögon verkade det lite annorlunda. Slutresultatet 3-0 var inte mycket att säga om, en bra insats av båda lagen men Polisen var de starkaste rent målmässigt.

 

VÄRT ATT NÄMNA

Kul o se Malmö satsa på mycket nytt, de tänker långsiktigt och visar verkligen att de har nytt spelarmaterial. De spelar dessutom på bekostnad av t.ex. Jim Nilsson som fick agera reserv i första halvlek. I andra kom Jim in men i gengäld gick Jörgen Persson ut, ganska tunga gubbar att ställa som reserver. De nya killarna har bra kondition men saknar bollkänslan, detta var bl.a. orsaken till förlusten mot ESURF. Otroligt mycket slarv med boll. Men som sagt de skärpte sig till andra matchen.

Kul att se ESURF o Polisen satsa på varsin tjej i laget, de spelar mycket bra. Dock ska sägas att det fysiska med att ligga på korg kan ställa till det om inte tillräckligt understöd finns men i gengäld har de en grym kondition och känsla för spelet och de bidrar väldigt mycket i resp lags spel.

Har själv spelat mycket i t.ex. Tyskland och gör så fortfarande i närheten av Frankfurt och har då förmånen att både träna med de tyska damerna och se dem spela, tror ca 70% av damlandslaget håller till där och vet att de tränar 4-5 ggr i veckan både med killar men också bara damlaget enskilt. Baserat på detta måste jag säga att de är de bästa damerna jag sett men både Therese (Tess) Blennert och Linda Carlsson skulle med lätthet ta plats i det tyska damlaget. Detta baserat på att även Tess och Linda Carlsson visar upp en kondition och spelförståelse som är kanon.

Linköping led verkligen idag av att ha stort manfall men ingen kan säga att de inte kämpar, de dyker på allt men idag vart Malmö för svåra. Värt att nämna är deras åldermän, ganska snart spelar de med sex man över 50 år, rutin i massor. Detta visar klart att UV-rugby är något man kan hålla på med i en evighet.

För resultat, tabell och målliga, se Elitseriesidan.

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px