Hoppa till sidans innehåll

SM-slutspel 2019

27 JUN 2019 12:35
Black Mermaids på damsidan och Malmö Triton på herrsidan är svenska mästare i undervattensrugby 2019.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 12:35

SM-slutspelet arrangerades av Polisen UV-rugby och avgjordes i Husbybadet, Stockholm. Till årets svenska mästerskap var tre damlag och fem herrlag anmälda för att göra upp om medaljerna.

SM-slutspelet genomfördes i år i en ny form och inleddes med gruppspel där alla lag spelade mot varandra. I och med gruppspelet kvalificerades sig de bästa lagen oberoende av regional tillhörighet till finalspel. På herrsidan visade gruppspelet tydligt att de två lag som spelar i European Underwater Rugby League dominerar svensk UV-rugby. Glädjeämnen i årets SM-slutspel var att Trelleborg på herrsidan och Isbjörnarna på damsidan etablerat sig inom svensk UV-rugby och tog sina första medaljer. Båda dessa klubbar arbetar aktivt och målmedvetet med ungdoms-verksamhet. Trelleborg dominerar just nu på svensk UV-rugby på ungdomssidan och tog hem dubbla segrar i junior-SM. Uddevalla var tillbaka i slutspel på herrsidan med ett antal års uppehåll.

Finalspelet bjöd på rafflande matcher både på dam- och herrsidan. In i det sista var det oklart om Black Mermaids och Malmö Triton skulle försvara sina SM-titlar från föregående år. På damsidan tog Black Mermaids ledningen 5 minuter in i matchen. 5 minuter senare kvitterade Isbjörnarna. Då endast 8 sekunder återstod av första halvlek gör Emma Lindström mål för Black Mermaids som visade sig avgörande för matchens utgång. I herrmatchen tog Malmö Triton ledning i mitten av första halvlek. Men Polisen svarade omedelbart med ett kvitteringsmål. Matchen stod sedan och vägde fram och tillbaka tills Jens Westerlin avgjorde för Malmö Triton med en minut kvar att spela.

Slutställning (matchprotokol)

Damlag

  1. Black Mermaids
  2. Isbjörnarna
  3. Caviar Divine

Herrlag

  1. Malmö Triton
  2. Polisen
  3. Trelleborg
  4. Uddevalla
  5. Linköping

UV-kommittén vill tacka Polisen för ett mycket väl genomfört mästerskap. Och ett särskilt tack riktas till film-teamet med Hanse och Loke från Bottenskraparna för en professionell insats under mästerskapet.

UV-kommittén vill också önska de svenska landslagen på både dam- och herrsidan lycka till i Underwater Rugby World Championship som avgörs 25 juli-3 augusti i Graz, Österrike.

Skribent: Peter Strömberg
E-post: This is a mailto link

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px