Hoppa till sidans innehåll

Black Mermaid/ Champions cup 2014-12-11

12 DEC 2014 10:20
Tio förväntansfulla och taggade tjejer samlades i Malmö kl 05,30 på fredagmorgonen den 28/11 för påbörjan av resan till Berlin och 2014 års upplaga av Champions Cup.
  • Skapad: 12 DEC 2014 10:20

Med i laget fanns det en spelare som skulle göra matchdebut, fyra som aldrig spelat Champions tidigare, ålder på dessa spelare är 13-15 år.Kul att Malmö satsar på sina nybörjare, tyvärr kanske inte Champions är det rätta forumet då det inte är en juniorturnering men i brist på andra och mer rutinerade valde man detta alternativ. Starkt ur alla synvinklar, menar att det är bra att de yngre vågar åka, bra att de äldre väljer att åka trots att man vet att man troligtvis inte kommer vara i närheten av att vinna men kämpa gjorde man. Hoppas nu att de yngre fick blodad tand och väljer att satsa vidare.

Elva damlag deltog vilket är nytt rekord gällande deltagande damlag, Mermaids spelade i en grupp med fyra lag. Första matchen spelades mot det Norska lag som i slutändan vann årets Champions. Mermaids upplevde detta som en bra startmatch, detta sagt då förväntningarna enbart var att kunna gå in och spela avslappnat, hitta sina platser och få mycket vattentid på alla. Detta torde inte varit några problem då Memaids endast spelade med tio tjejer.

Andra matchen spelades 23,30 på kvällen/natten, underlig matchtid kan tyckas men det är långa matcher och många är de också. Det Italienska laget stod på tur, tyvärr förlorades även denna match men Mermaid hittade varandra bättre och trots resultatet började tjejerna känna sig mer som ett lag.

Den 29/11 fyllde Saga 18 år och efter matchen firades hon med sång av både Mermaids och Italienskorna, även Malmös herrlag som skulle spela matchen efter deltog i detta firande, roligt inslag som visar att det är god stämning mellan lagen. 

Lördagens första match mot det Österrikiska laget föregicks av en behövd sovmorgon. Tydligen var detta bra för laget, all nervositet hade försvunnit och revanschkänslan infann sig. Bra spel följdes av resultatet 4-1 till Mermaids. Detta gjorde att Mermaids kom trea i sin grupp.

Lördag kväll innebar match mot det Spanska laget, vinst med 1-0. Tio man, en del nybörjare och mycket match innebar tyvärr att Mermaids kroknade en aning med resultat att laget förlorade sista matchen mot danskorna. Slutresultatet i turneringen vart en 8:e plats.

Under rådande förutsättningar ska det sägas att tjejerna vart nöjda med resultatet. Ambitionen var från början att åka för att se och lära, en helt ok inställning då Mermaids mer rutinerade spelare var nöjda med lagets prestation.

Som Erika Lindström skriver, småtjejerna visade ingen som helst respekt gentemot de andra lagens spelare, bådar gott för framtiden. Siktet är klart inställt, Champions guld inom en snar framtid.

Black Mermaids referat är skrivet och skickat av spelare på plats i Berlin, Erika Lindström. Sammanställt av Jocke Rahm.

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px