Hoppa till sidans innehåll

Prestationsutveckling - Prestera bättre som UV-rugby spelare och ledare

30 JAN 2009 18:17
Vill du öka dina egna förutsättningar att nå toppresultat? Vill du förstå varför en del idrottare "alltid" verkar kunna prestera maximalt? Vill du som lagledare eller coach kunna skapa förtroende och leda både enskilda spelare och laget ni utgör, på ett effektivt och positivt sätt? Om svaret är ja på någon av frågorna ovan kommer du att ha glädje av att läsa vidare!
  • Skapad: 30 JAN 2009 18:17

Genom Utvecklingsgruppens samarbete med Bosön och Elitidrottscenter har vi de senaste två åren beviljats ett antal utbildningsplatser på utbildningen "Prestationsutveckling genom kommunikation".

Utbildningen hette tidigare "Idrottspsykologi" och syftar till att hjälpa deltagarna att öka sin prestationskapacitet, främst med tanke på topprestationer inom idrotten. En bonus i sammanhanget är att kunskaperna också kan utnyttjas både inom arbetslivet och privat.

Utbildningen hålls av externa föreläsare men äger rum på Bosön på Lidingö i Stockholm. Deltagandet, inklusive mat och boende, finansieras genom det stöd vi får från Elitidrottscenter på Bosön. Resor finansieras inte genom detta stöd, men det finns möjlighet att söka pengar från idrottslyftet.

På föreläsarnas hemsida, www.huvudleden.se finns lite mer information och bakgrund till utbildningen. Vi är i dagsläget 11 personer som gått ett eller flera av stegen i utbildningen och alla är väldigt nöjda. De flesta av oss har lyckats få gå delar eller allt på arbetstid eftersom kunskapen alltså kan vara användbar även inom arbetslivet.

Vi har sökt och fått platser på utbildningen även under 2009 (10 st.), och därför vill vi nu ha intresseanmälningar från er för att se hur vi utnyttjar platserna på bästa sätt. Intresseanmälan skall göras i form av ett mejl, där du skriver några korta rader om vilka steg du skulle vilja gå och varför, vilka tillfällen du inte kan delta, samt vilken klubb du tillhör och vad du gjort inom uv-rugby hittills. Ytterligare information du gärna får bifoga är t.ex.:

  • Om du är eller har varit spelare, ledare samt nivån för detta ( t.ex. div 1, elit, landslag)
  • Vad din erfarenhet inom UV-R består av  (antal år, spelarposition, förtroendeuppdrag i t.ex. klubbens styrelse, coach/ledare..),
  • Din nivå -  både nuvarande och ambition inför framtiden, (t.ex.  div 1, elit, landslag eller kanske domare?)
  • Din ungefärliga träningsmängd i bassäng och vid sidan av
  • Nuvarande utbildning / arbete.

Ju bättre underlag desto bättre och rättvisare kommer vi att kunna fördela platserna.

Utbildningsstegen måste gås i rätt ordning. Denna intresseanmälan är inte bindande. I ett senare skede, när vi fått klart för oss hur vi fördelar de platser vi har fått, kommer en bindande anmälan att tas upp. I samband med den kommer vi också att ta ut en anmälningsavgift om 250:- per person och utbildningssteg.

Vi vänder oss till dig som spelar undervattensrugby, eller är tränare för ett lag, och vill utveckla både dig själv och/eller dina medspelare. Det är en fördel om du varit engagerad inom förbundet, med breddverksamhet eller inom landslaget!

Följande utbildningstillfällen erbjuds under 2009:
Steg 1: 2-4/3, 14-16/5
Steg 2: 5-7/3, 7-9/6, 22-24/10
Steg 3: 2-4/4, 5-7/11
Steg 4: 3-5/12

Intresseanmälan skall göras senast den 28 januari 2009! Dock: Om du inte önskar gå steg 1 den 2-4/3 eller steg 2 den 5-7/3, så har du fram till den 10:e februari på dig att skicka in din anmälan.
 
Anmälan sker till: (se Skriven av nedan)
Mvh / Utvecklingsgruppen, genom Sven-Roland Aminoff

Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px