Hoppa till sidans innehåll

Referat damomgång 2

09 MAR 2015 21:21
Lördagen den 7 mars spelades damomg 2 i Mullsjö, tyvärr lite sent på kvällen men trots detta var alla tre lagen där med gott om spelare. Alltid roligare när man på förhand ser att det kan bli bra spel.
  • Skapad: 09 MAR 2015 21:21

Dömde även senast damerna spelade och reflekterade även då över att damrugbyn genomgående i alla tre lagen blivit mycket bättre, menar att det numer är kamp om boll i stort sett över hela plan. Jämnare spel mellan lagen, har många ggr förut varit en del ojämna matcher då ett eller två lag oftast varit tokbra medan de andra hamnat på efterkälken. Nu blev det förvisso 11 mål i en av matcherna men det speglar inte riktigt insatsen, det var två kämpande lag på plan.

Börjar bli samma problem i dam rugbyn som i herr rugbyn, börjar bli svårt att se allt som händer runt korg, hårda närkamper och intensitet från alla gör givetvis allt mer svårbedömt, detta är riktigt kul.

Första matchen Black Mermaids-Felix var en match man på förhand tippade skulle bli jämn, detta sagt då BM var mycket bra senast och Felix hade stärkt upp sitt lag sedan dess. Dock såg jag att BM hade med mycket nytt och många av dem var juniorer, mycket glädjande. Erika Lindström i BM valde att stå som reserv i första halvlek, trots detta kämpade BM riktigt bra men kunde inte stå emot Felix mer rutinerade spelare. Sakta men säkert tog Felix tag i taktpinnen och startade målgörandet, 0-11 vart slutresultatet. Tycker BM ska vara nöjda med detta resultat då laget verkligen kämpade oavsett insläppta mål.

Erikas insatts i andra halvlek visade att hon är en kraft att räkna med. Hon spelade stenhårt anfallsspel som tyvärr för BM inte renderade i något mål men det visade klart och tydligt att Erika är en kandidat för landslaget.

Match två mellan Black Mermaid-Caviar Divine slutade med Caviar Divine seger men inte utan kamp. Återigen visade Black Mermaid kampvilja och rätt inställning. Oavsett mål bakåt visade de att de ville framåt, mycket bra mentalitet i laget. Dock var Caviar Divine försvar alltför svårt att forschera. Bra backspel och intensivt jagande forwards gjorde att korgen höll tätt.

Kul att se var att Kajsa Lindman återigen spelade, tror det var första inhoppet på ca två år för henne. Måste också nämna Johanna Tappert i Caviar Divine, fyra mål och mycket bra spel från henne sida.

Match tre mellan Felix-Caviar Divine trodde jag på förhand skulle bli en jämn historia, fick rätt. Matchen startade i ett bra tempo med bollinnehav från båda lagen de första fem minuterna, därefter tog Felix över allt mer. Tråkigt för Felix var att de inte kunde utnyttja detta övertag, tre helt öppna lägen på korg resulterade i noll mål. Tittade man noga såg man att Felix spelare ar duktiga på att ta korg från målvakt men ingen i övriga laget hade någon fokus på detta. Tror de behöver prata ihop sig och inse att det är dessa lägen som kan vara avgörande för framgång eller nederlag. Resultatet 3-0 i första halvlek hade varit logiskt men så vart det inte.

Nu var det Caviar Divines tur att spela riktigt bra, helgjuten insats av hela laget gjorde att de till slut vann med 1-2. Ingen speciell spelare utmärkte sig, tycker att hela laget verkade inspirera varandra. Kollektivt höjde de tempot och en hel del spelare i Felix tappade fart.

Segern var rättvis och Caviar Divine tycktes vara mycket nöjda med seriesegern.

Vill här passa på att berömma Black Mermaids lag, ett gäng med mycket nytt och smått, syftar på ett gäng juniorspelare. Att de redan visar en inställning som den de gjorde i helgen kommer helt klart att leda långt. De gav inte bort en enda närkamp, de simmade på alla droppbollar, de försvarade efter bästa förmåga men framförallt tyckte jag mig se ett stenhårt jobbande kollektiv.

Måste nämna en enskild spelare i Black Mermaid, nr 5 Freja Rippe. Inte den största av spelare men ändå en av de mest lysande spelare i Black Mermaid denna gång. Inte på något sätt bäst av alla men visade genom sin inställning och insatts att Black Mermaid har något riktigt bra på gång. Vänta ett år, tror mig redan nu kunna säga att Freja på allvar konkurrerar om en landslags plats. Hoppas Feja och övriga Black Mermaid spelare nu väljer att fortsätta jobba hårt, laget kommer då att kunna etablera sig som ett av de bättre i Europa.

Får passa på att ge Erika Lindström en eloge då man ser att det är mycket av hennes jobb som ligger bakom detta, bra att stå upp som inspirationskälla för de yngre genom visat engagemang och bra ledarskap.

Joakim Rahm

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px