Hoppa till sidans innehåll

Referat från Div 1 Östra, omg. 5b

23 APR 2015 19:58
Tre lag stod på startlinjen gällande spel i Eskilstuna, Nautic från Eskilstuna, Bromma Caviar från Stockholm samt El Rio/Bottenskraparna från Uppsala/Visby . Det var svårt att sia om matcherna innan start, tyckte det på papperet såg likartat ut.
  • Skapad: 23 APR 2015 19:58

Första matchen mellan Bromma Caviar-El Rio/Bottenskraparna startade ganska lugnt med lågt tempo, verkade som att ingen riktigt ville ta tag i taktpinnen men allteftersom tog Bromma Caviar över spelet men de hade svårt att göra mål, dock kom 1-0 och ganska snart petade de även in 2-0, detta mycket tack vare lite mer vilja att hjälpa varandra.

Den stora skillnaden från mer tempostarka lag i tex elitserien är att viljan att hjälpa varandra är mer utpräglad då de flesta inser att detta är enda sättet att vinna. Nu förstår jag att många i div 1 är relativt nya och saknar mycket av det spelarna längre upp kämpat för i flera år så jag hoppas nu att jag uppfattas på rätt sätt när jag skrivit som jag gjort. Tycker mig ändå se god vilja hos många men många behöver mer träning för att lyckas bättre i spelet.

Efter 2-0 tappade Bromma Caviar spelet och tyckte de slappnade av för mycket, de tillät El Rio/Bottenskraparna att komma in i matchen, detta trots att El Rio/Bottenskraparna knappt var intresserade av att anfalla. Detta sagt med tanke på deras systematiska uppsim ut i kanten och där bara liggandes titta på varandra. Trots detta börjde El Rio/Bottenskraparna att peta in bollen, detta tack vare att par starka gubbar som verkligen ville få in bollen, starka soloräder in och lite bättre uppföljning gjorde att El Rio/Bottenskraparna faktiskt vann denna match med 2-3.

Match två mellan Nautic-El Rio/Bottenskraparna såg på förhand intressant ut, detta sagt då Mackan Nordströms medverkan tycktes vara utesluten, han kom med en genomsvettig t-shirt och hosta. Kanske inte bästa läget att spela men återigen rycker det i speltarmen och detta gällde även för mackan denna dag. Han gled ner i vattnet och detta är nästan A och O för Nautic, han bidrar med mycket i detta lag. Trots sjukdom syntes han överallt, kanske inte i samma gamla storform men skillnaden blir enorm för det lag Mackan spelar i. Kanske mycket superlativ för en enskild spelare men är man bra ska man också få höra det.

Matchen bjöd på några snabba mål från Nautic men därefter började El Rio/Bottenskraparna att ta för sig bättre, ganska snart hade vi 2-2.

Nu var dock det roliga slut för El Rio/Bottenskraparna, fast taktpinne från mackan och Nautic hade komfortabla 7-2.

Match tre mellan Bromma Caviar-Nautic var en ganska tråkig tillställning de första fem minuterna, därefter tände det till. Lite smågrinigt och en del efterslängar som resulterade i några utvisningar gjorde att denna match fick lite nerv. Dock var aldrig Nautics seger i farozonen, 3-6 var inget att snacka om, Nautic var det bättre laget.

Både jag och Ingvar har dömt mest elitseriematcher men även en drös med cupmatcher av skiftande karaktär, måste dock säga att div 1 är roligt att döma. Jättepositivt är den goda stämning som råder mellan lagen och alla dess spelare, tror detta gör att många hänger i och verkligen försöker göra sitt allra bästa. Hoppas fler väljer att satsa på spel i kommande div 1, dvs säsongen 2015-2016. Med ökad aktivitet kommer ju vår sport att växa och det är något jag tycker skulle vara jätteroligt.

Joakim Rahm

Skribent: Ingvar Josefsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px