Hoppa till sidans innehåll

2006 NM


Damlandslaget NM 2006
Bakre raden fr v: Maria, Samantha, Felicia, Kajsa, Camilla
Mellersta raden fr v: Leandra, Caroline, Stina-Cajsa, Anna, Helena
Främre raden fr v: Ulrika, Madeleine, Klara, Jessica

Fakta
Mästerskapet spelades vid Öbrohallen i Köpenhamn, Danmark den 25-26 februari 2006.

Det svenska damlandslaget som åkte till NM var relativt orutinerade eftersom många av de mer rutinerade spelarna inte var med. Det gjorde att vi kom till mästerskapet helt utan förväntningar men med mycket vilja att visa vad vi gick för. Resultatet blev att laget spelade ihop sej mer och mer för varje match och gjorde det bästa svenska resultatet på ett nordiskt mästerskap på sju år.

Vår första match i detta mästerskap spelades mot Norge. Det svenska spelet var stressat och vi överraskades något av de hårda domsluten, vilket resulterade i många utvisningar och straffar mot oss. På vårt sista landslagsläger sa vår landslagstränare Pelle Erlandsson "två utvisade behöver vi inte träna på, det är bara Danmark som behöver", men tro det eller ej ibland har även Pelle fel. Matchen slutade med Norsk vinst. Trots förlusten lyckades vi behålla den positiva stämningen i laget och alla såg fram mot att senare samma dag möta Danmark. Vi började förberedelserna inför matchen med en uppvärmning på land, ledd av Stina-Cajsa Olsson och ackompanjerad av vacker musik. Uppvärmningen gav resultat, alla spelade jättebra i matchen och "målspottar-Madde" gjorde matchens två mål.

På söndagsmorgonen väcktes vi av Camilla Tirones favoritlåt "God morgon", åt frukost och gav oss iväg till simhallen för att spela den sista gruppspelsmatchen mot Finland. Även denna match spelade vi bra. Laget var nu mer samspelt, varpå både anfall och försvar fungerade som det skulle. Anna Överby, Maria Persson och Stina-Cajsa såg till att göra matchens tre mål och därmed var vi färdiga för final mot Norge.

Vi började finalmatchen på ett bra och kontrollerat sätt och hade några bra målchanser. I slutet av första halvlek fick vi en målvakt utvisad och tyvärr släppte vi in ett mål i kaoset som följde på utvisningen (undertecknad tar på sej delar av ansvaret). I början av andra halvlek gjorde norskorna ännu ett mål. Vi fortsatte att kämpa vilket resulterade i att Ulrika Blom lyckades reducera till 2-1. Trots att vi fortsatte att spela bra undervattensrugby lyckade vi inte kvittera, vi släppte istället in ett mål i slutet av matchen och förlorade med 3-1. Det resulterade i den jämnaste finalen i ett nordiskt mästerskap på sju år, vilket betyder att vi kommer närmare och närmare vårt efterlängtade guld. Nästa stora mästerskap i undervattensrugby är VM år 2007 som avgörs i Italien. Om alla ni som var med på detta NM, och alla ni andra som tyvärr inte var med, tränar och laddar inför nästa år så är jag övertygad om att vi kommer att åka dit med det bästa damlandslag Sverige någonsin haft.

Resultat
1. Norge
2. Sverige
3. Danmark
4. Finland

Sverige-Norge       0-10
Danmark-Finland 2-1
Sverige-Danmark 2-0
Norge-Finland 8-0  
Sverige-Finland 3-0
Danmark-Norge 2-9
Danmark-Finland 1-0   (Bronsmatch)
Sverige-Norge 1-3   (Final)

Truppen
1. Maria Persson ESURF
2. Samantha Bonnevier Bromma Caviar
3. Felicia Nyberg DK Bottenskraparna
4. Kajsa Engblom Felix DF
5. Camilla Tirone Malmö SDK
6. Leandra Caldarulo Felix DF
7. Caroline Åman Polisens DK
8. Stina-Cajsa Olsson Felix DF
9. Anna Överby Polisens DK
10. Helena Fagraeus Bromma Caviar
11. Ulrika Blom Felix DF
12. Madeleine Bengtsson Felix DF
13. Klara Nilsen Polisens DK
14. Jessica Thunman Norrtelje DK
Pelle Erlandsson Ledare Växjö SDK
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:49 Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px