Hoppa till sidans innehåll

2000 NM


Fakta
Mästerskapet spelades i Holsterbro, Danmark den 17-19 november 2000. Inför mästerskapet blev Fredrik Jonsson sjuk varför Per Martinson kallades in. Väl framme i Holterbo framkom att Danmark missuppfattat åldersgränsen varpå många av deras spelare var 1 år för gamla.

Artikel från Sportdykaren skriven av Johan Gårdmo:

Vi sammanstrålade i Malmö, där vi började med en lunch på lilla Torg, varefter vi körde till Kastrup för att hämta upp Mikael Andersson som anlänt från Teneriffa. Därefter körde vi mot Jylland och Holstebro. Framme kl. 18.30 inkvaterade vi oss på Hotel Royal, en halvtimme senare åt vi en stor middag tillsammans. Efter måltid så gick vi igenom vad som skulle hända nästa dag och vilken taktik vi skulle använda oss av. Väckning skedde 07.00 för frukost och kl 08.45 var vi samlade vid badet för invigning.

Efter invigning så hade vi 25 minuter att känna på bassängen, under tiden var det lagledarmöte där lottning av matcher skedde och domarmöte. Sverige blev lottad som C vilket innebar att vår första match skulle spelas kl. 13.00 mot Finland. Innan denna match såg vi den brutala tillställningen mellan Finland och Danmark, seger 3-1 till Finland. Därefter åt vi lunch för att sedan gå i vattnet mot Finland, denna match ägde vi fullt ut då alla spelarna var pigga och laddade, vinst 6-1. Finlands mål skedde efter ett enkel felpass i försvaret annars hade de inget att säga till om. Så bra har inget juniorlag spelat under den tid jag varit förbundskapten.

Därefter var det match mot Danmark, men en loj inställning gjorde att vi aldrig fick något flyt i vårat spel utan fick kämpa oss igenom hela matchen. Mycket närkamper och tufft spel tröttade ut de svenska spelarna, kanske matchningen skulle vara en annan i denna match så att vi sparade våra bästa spelare inför finalen men det är alltid lätt att vara efterklok. Dock vann vi matchen med 4-0 och hade nu en timme att ladda inför finalen. Denna timme ägnade vi åt vila och lite mellanmål.

Dags för final 17.30, redan under uppvärmning märktes det att vi började bli lite slitna. Spelet startade och vi hade direkt ett par giftiga chanser, men bollen ville inte leta sig in i korgen, emellanåt stack Finland upp och började rulla uppe i ytan i sitt hörn utan att direkt få några chanser. Vi höll dock uppe spelet men kunde aldrig sätta chanserna vi fick. Halvtid och fortfarande 0-0, alla var med på att vi skulle fortsätta spela på samma sätt snart skulle målet komma. Även i andra halvlek hade vi ett flertal chanser men nu började tröttheten smyga sig på alla spelarna och Finland kom upp i anfall allt oftare och tre minuter innan slutsignal så satte de sitt enda farliga läge i matchen. Vi satte igång spelet snabbt men fick inte dit bollen och nu övergick frustrationen i ren desperation och då fick vi även en spelare utvisad när det var en minut kvar. Vi tog aldrig tillbaka bollen och Finland vann.

Efter prisutdelning samlades vi för att gå igenom vad som gällde inför banketten där vi fick mycket god mat och hade väldigt trevligt tillsammans med Danskarna. Som vanligt så är finnarna relativt anonyma och tråkiga på dessa banketter. Nästa morgon skedde väckning kl. 09.00 inför hemresa mot Sverige kl. 10.30 vid fyratiden var vi i Malmö där vi skildes åt och lovade varandra att nästa år så skulle vi återta guldet.

Resultat
1. Finland
2. Sverige
3. Danmark

Finland-Danmark 3-1
Finland-Sverige 1-6
Danmark-Sverige 0-3
Finland-Sverige    1-0   (final)

Truppen
1. Mikael Andersson DIB Carlskrona
2. Mattias Andersson DIB Carlskrona
3. Andreas Bergenholtz SDK Malmö Triton
4. Daniel Carlsson DIB Carlskrona
5. Andreas Corlin Linköpings SDK
6. Anton Crona Felix DF
7. Niklas Ericsson Telge PB
8. Patrik Eriksson SDK Malmö Triton
9. Fredrik Jonsson Götene/Lidköping
10. Sebastian Jönsson Malmö SDK
11. Carl Karlsson Växjö SDK
12. Mårten Kindlund DIB Carlskrona
13. Filip Larsson Växjö SDK
14. Jerry Lieberth Götene/Lidköping
15. Jonas Ljungdahl Växjö SDK
Per Martinsson Reserv Växjö SDK
Johan Gårdmo Ledare DIB Carlskrona
Janne Spasic Ledare Felix DF

Källor
Johan Gårdmo
Uppdaterad: 05 APR 2009 19:08 Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px