Hoppa till sidans innehåll

2003


SDK Malmö-Triton Svenska Mästare 2003
Tredje raden fr. v.: Magnus Bengtsson, Thomas Brandt, Niklas Johansson, Andreas Bergenholtz, Jörgen Persson, Björn Johansson, Patrik Eriksson
Andra raden fr. v.: Ulf Ridell, Marcus Bengtsson, Daniel Persson, Anders Osbeck, Olof Bertilsson
Första raden fr. v.: Magnus Christersson, Johan Fernlund, Wojcieck Golowkin
Liggande: Henrik Stewenius


Fakta
Mästerskapet arrangerades av Dyksällskapet El rio från Uppsala och spelades i Ramdalens simhall i Oxelösund den 11-13 april 2003. 

Text: Henrik Stewenius, SDK Malmö Triton

Vi i SDK Malmö Triton kom till slutspelet som favoriter i kraft av två SM-segrar och en färsk serieseger. Favoritskapet till trots så var det som vanligt pirrigt och osäkert då slutspelslagen alltid är taggade till tusen och alltid förmår höja sig långt bortom det som de varit kapabla till under säsongen som varit. Som förberedelse för SM hade vi satsat på en träningshelg i Hamburg mot det Tyska landslaget, ett motstånd som tvingade oss till att tänka på försvar och de hade förmågan att utnyttja många av våra misstag. Efter att i säsongens sista match spelat mot Södertälje så hade vi en känsla av att de kunde bli riktigt farliga då de visat upp ett kreativt och skapande spel där den enda ordentliga svagheten var att de tappade allt för många bollar på slarviga passningar, ett problem som var åtgärdat inför slutspelet. Herrslutspelet spelas som semifinal och final, vardera i bäst av tre matcher, där ingen match får sluta oavgjord.

I semifinalen mötte vi DIB Karlskrona som vi besegrade 1-0 och 3-1. I den andra semifinalen stod för femte året i rad Linköping SDK mot Södertälje (Telje). De tidigare 4 gångerna har Linköping slagit ut Telje men i år så vann Telje med 1-0 i första matchen. Den andra matchen blev en rysare där stod det 0-0 efter full tid vilket Telje förvandlade till en seger i slutet av sudden death. Således var vi och Telje i final. Linköping skulle efter 10 finaler i rad spela om bronset mot Karlskrona.

I våra matcher mot Telje var matchbilden mycket spel in mot Södertäljes försvar vilket vi hade stora problem att få hål på, då de försvarade sig mycket disciplinerat. Till slut fällde dock vårt stora övertag i bollinnehav utslaget och vi vann matcherna med 2-0 och 1-0.

I bronsmatcherna slog Karlskrona Linköping efter att i den första matchen ha spelat 1-1 , följt av 15 minuter sudden death och därefter vunnit matchen 6-5 efter straffslagning. I den andra matchen tog Karlskrona kommandot och vann med 3-0.

Genom hela slutspelet markerade domarna med tydliga domslut att här gällde rent spel och att de på intet sätt låtit sig inspireras av urartade hockey-fasoner där alla fulheter plötsligt är tillåtna bara för att det är slutspel.

Ett stort tack till El-Rio för ett väl ordnat slutspel där man även passade på att ordna ett omväxlande väder med snö på marken vid spelets inledning och varmt och sol under söndagen.

Resultat
1. SDK Malmö Triton
2. Telge PB
3. DIB Carlskrona
4. Linköpings SDK

Semi 1:1    SDK Malmö Triton-DIB Carlskrona       1-0
Semi 1:2    SDK Malmö Triton-DIB Carlskrona       3-1

Semi 2:1   

Linköpings SDK-Telge PB      

0-1
Semi 2:2    Linköpings SDK-Telge PB       0-1 (sd)

B-Final 1   

DIB Carlskrona-Linköpings SDK      

6-5 (str)
B-Final 2    DIB Carlskrona-Linköpings SDK       3-0

Final 1   

SDK Malmö Triton-Telge PB      

2-0
Final 2    SDK Malmö Triton-Telge PB       1-0

Mästarlaget från SDK Malmö Triton
1. Daniel Persson
2. Anders Osbeck
3. Thomas Brandt
4. Andreas Bergenholtz
5. Henrik Stewenius
6. Wojcieck Golowkin
7. Marcus Bengtsson
8. Ulf Ridell Lagkapten
9. Niklas Johansson
10. Patrik Eriksson
11. Olof Bertilsson
12. Björn Johansson
13. Magnus Christersson
14. Jörgen Persson
15. Johan Fernlund
Magnus Bengtsson Ledare
Uppdaterad: 24 MAJ 2017 10:21 Skribent: Manuel Tito de Morais

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px