Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

Lisa Berg - Ordförande

Märta Martin Åkesson

Vem är jag?

En gång var jag en medelmåttig simmare som hittade till UV-rugbyn i Malmö Triton. Ganska snabbt insåg jag att kombinationen av att få spela med ett lag och vara taktisk, stark och i vattnet, ja det var min grej. Att få göra det med ett härligt gäng av tjejer och killar var ju dessutom en fantastisk bonus. Jag har spelat NM, EM och VM. Jag brukar säga att jag har ett VM brons och ett VM silver och att det guldet jag aldrig fick, det tar jag nu genom framgångarna hos spelarna i min förening. Att få se dem växa och utvecklas är det finaste guld man kan få.

Förutom all tid jag lägger på Bottenskraparna på Gotland, försöker jag också få tid till att jobba och det gör jag som verksamhetsutvecklare på Riksantikvarieämbetet där jag stöttar landets museer i digitaliseringsfrågor.

I min familj är det mycket UV-rugby. Per, Albin och Tea spelar alla tre och det pratas filmning, ledarskap, inkludering och utveckling, nästan dagligen i vår familj.

Vad gör jag i kommittén?

Som ordförande är jag främst kontaktperson, eller som man gärna säger ”spindeln i nätet” mot alla externa kontakter för Uv-rugbykommittén, som SSDF:s styrelse, andra kommittéer inom förbundet, RF och andra instanser. Jag sprider sedan den informationen vidare inom UV-rugbykommittén, till klubbar eller andra berörda.

Jag vill tillsammans med kommittén sätta upp ramar kring hur vi vill organisera UV-rugbyn och hur vi vill att våra arrangemang ska vara. Att vi gör det genom att sätta upp tydliga ramverk som gör att fler förstår vad man som krävs och gör det enklare att engagera sig och ta ansvar för delar i helheten.

Vad vill jag?

Jag vill vara en del av att utveckla svensk UV-rugby. Få fler att hitta vår sport genom att ständigt prata om och få folk att prova på UV-rugby. Bäst med vår sport är att de flesta kan vara med, vi behöver bara bli bättre på att berätta om det. För mig är det viktigt att vi jobbar med inkludering, att vi ställer krav på våra spelare och att vi tar ett stort ansvar i våra föreningar att jobba med jargong och attityd. Vi vinner guld tillsammans, inte som individer.

Hur når man mig?

Mail eller telefon 070- 587 51 58

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala