Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Undervattens-hinderbana - Eslövs UVR

Gör som Eslövs Undervattensrugby-förening!

Sök bidrag från Svenska Sportdykarförbundet och bygg ihop en egen hinderbana under ytan där både små och stora kan träna på att hålla andan, lära sig få kontroll på kroppen i vattnet och samtidigt ha kul!

Eslövs undervattensrugby-förening valde att söka pengar från förbundet för att kunna anordna en hinderbana under ytan för sina medlemmar. Tanken var att den i första hand skulle passa barn och ungdomar.

För att kunna utveckla och öppna upp för fler övningar till uppvärmning och fysträning inför en UVR-match eller träning behövde Eslövs förening tänka till. Fler juniorledare satte sig och letade efter olika alternativ till "lek" under ytan, som samtidigt skulle ge en glädje och gemenskap bland deltagarna.

När förslagen samlats in fick styrelsen i uppdrag att enas om vad som skulle handlas in och användas.

Även när föreningen har Prova-på-verksamhet används utrustningen för att locka deltagarna att våga vara under ytan och samtidigt ha kul.

- Att spela Undervattensrygby är oftast ganska svårt och det tar ett par gånger innan man förstår spelet och tycker det är kul. Med denna undervattenshinderbana kan de som provar vår sport även ha kul de första gångerna, skriver Albin Nihlén, i sin ansökan till förbundet.

Förslag på hur din förening kan bygga upp en egen hinderbana under ytan.

Eslövs förening valde att beställa sina produkter från www.klubbensport.se. Det finns många olika sidor att hitta lekfulla saker som aktiverar på olika sätt under ytan.

Ett tips är att tänka utanför boxen, - vad för saker kan användas under ytan som även används på land? LEGO-bygge finns det fler föreningar som gör under ytan till exempel.

Stort tack till Eslövs Undervattensrugby-förening för att ni delar med er av ert projekt till oss andra!

Vill din förening ha mer tips och idéer kring vad man kan söka bidrag till från förbundet, så kan ni läsa mer på: Bidrag och stöd eller hör av er med ett mail till vår Utvecklingskonsulent Camilla Berglund: camilla.berglund@ssdf.se

Publicerad: 2023-08-06

Senast uppdaterad: 2023-08-16

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala