Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Målgruppen 65+

FLER AKTIVA INOM MÅLGRUPPEN 65+ ÄR VÅR FÖRHOPPNING DE NÄRMSTA ÅREN!

Genom Riksidrottsförbundet har vi tilldelats medel för att arbeta med och kartlägga våra äldre utövare i föreningarna. Vi kommer även jobba för att möjliggöra aktiviteter och sammanhang under SSDFs paraply som kan skapa mervärden och tillhörighet i vår verksamhet.

Till vår äldsta målgrupp räknas alla som fyllt 65 år och är äldre. Det här är också vår minsta målgrupp och fyller endast knappt 5% av vårt totala medlemsantal (siffror från en kartläggning gjord 2023).

Vad innebär projektet?

Förbundets mål med detta projekt är att vi ska bli fler inom målgruppen samt att vi ska behålla alla er som närmar er siffran 65 år. Vi kommer göra det här tillsammans mer er föreningar och hoppas på ett gott samarbete!

Vill ni som förening vara en del av detta projekt är ni välkomna att kontakta oss på förbundet så får ni veta mer. Vi kommer också att skicka ut information kring projektet regelbundet under året för att bjuda in er till digitala träffar mm.

Ambassadörer för målgruppen är något vi vill hitta under 2024. Är du eller någon du känner, - kanske en medlem i den förening du är aktiv i - en eldsjäl inom föreningslivet och fyllt 65 år (eller närmar sig siffran)? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Läs mer om hur du blir ambassadör 65+ hos oss! Öppnas i nytt fönster.

LOK-bidrag kan finnas att söka hos er hemkommun för de medlemmar ni har över 65 år. 40 av landets 290 kommuner delar ut bidrag för denna målgrupp som är aktiva i en förening. Kontakta er kommun för att få veta om din kommun tillhör dessa 40.

Sök bidrag ämnat för 65+. Förbundet är redan igång med en satsning på denna målgrupp och det är genom att erbjuda er föreningar ett bidrag där ni kan använda pengarna till att göra aktiviteter riktade för denna målgrupp. Läs mer om bidraget och hur ni söker pengar här: Projektstöd IF - 2024 Inriktning +65 | Svenska Sportdykarförbundet (ssdf.se) Länk till annan webbplats.

Camilla Berglund

Utvecklingskonsulent

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala