Övre raden: Andreas B, Anders, Sven-Roland, Linus, Jim, Olof, Marcus, JörgenNedre raden: Leo, Mikael, Christian, Niklas, Andreas, Tommy, Magnus

Mästerskapet spelades i Sandefjord, Norge den 4-9 juni 2001.

Det var ett glatt gäng som samlades i Uddevalla för att organisera den fortsatta färden mot Sandefjord i Norge. Som vanligt var det kramar hit och dit. Plötsligt står man med en pistolmynning mitt framför näsan och får sig en dusch vatten. VATTENKRIG (en del blir som barn igen). Kan förklaras med att vi trivs med vatten även på land inte bara i bassängen. Dags att åka, - Är alla med? - JAAAA! Vrålar alla. Detta med kor som saknas Efter 3 min ringer mobilen. Alla var inte med, 2 st. hade blivit kvar så det var bara att vända tillbaka, det visade sig att de skulle fylla på "ammunition" i sina bössor. Ett mycket seriösare gäng startade sin färd i Södertälje och åkte via Linköping upp på E18 och vidare in i vårat kära grannland. Resan var lång men som vanligt mycket givande. Väl framme i Sandefjord så var det mer eller mindre dags att sova. Söndagen tillbringade hela svenska landslaget tillsammans ute i det mycket vackra vädret. Vi spelade fotboll och basket samt turistade i Norges valfångarstad.

Måndagmorgon och vi har haft en vattenträning, känt på bassängen och spelat lite. På kvällen är det dags för invigning. Invigningar brukar vara långa historier men inte den här. Det hela var avklarat på ca:5min (till alla spelares glädje). Man hörde inte speciellt mycket av talet då ljudet inte var av bästa kvalitet.

Spelet kan börja

Första matchen var mot Finland , inga lätta motståndare det visste vi sedan NM. Vi fick ett tidigt ledningsmål genom Jim Nilsson, 1-0 det kändes bra. I andra halvlek fick Finland en straff men inte ens då kunde de göra mål. Straffen räddades av Marcus Nordström. Matchen var jämn och svängde fram och tillbaka, i slutet på matchen kom så även 2-0 målet gjort av Christian Hedlund som blev slutresultatet. Premiärmatchen var avklarad och alla kände sig nog rätt så belåtna efteråt. Vi fortsatte därefter att visa alla att det är stormästerskap genom att vinna samtliga matcher. Tyvärr har det inte gått så bra på dom senaste nordiska mästerskapen, men som alla vet vinner vi när det gäller stora mästerskap.

Grundspelet avslutades på fredag, för vår del mot Norge där vi vann säkert med 4-0 (en match som inte betydde något för slutspelets utgång).

Slutspel

Nu gällde det att ladda om batterierna inför semifinalen senare på kvällen mot just Norge. Det kändes som om alla i laget visste vad som gällde och förstod att norrmännen inte skulle vara lika lätta att tass med i en semifinal. Efter en lång dags väntan och laddning var det dags. Matchen var hård och jämn redan från början, efter 11min in i första halvlek så lyckas Linus Norèn göra 1-0. Men den glädjen varade bara i 2 min då Norge kvitterade till 1-1. Andra halvleken började som den första med ett tätt, hårt spel. 2-1 målet dröjde 12 min in i andra halvlek då vi fick en straff som lades av Anders Furubacke som säkert tryckte in den i korgen. 1 min senare fastställde Niklas Johansson slutresultatet till 3-1 och vi var klara för finalen.

Finalmotståndare blev Finland som i sin semifinal besegrade Tyskland med 2-1

Final

Matchen var mycket jämn, efter första halvlek var ställningen 0-0. Finländarna hade verkligen spelat upp sig sedan vårt möte i grundspelet. Även andra halvleken slutade 0-0. Med 5 minuter kvar av sudden death drog finländarna på sig sin andra utvisning, nu såg vi vår chans. Magnus Jonsson (förbundskapten) toppade upp laget och satsade allt framåt vilket resulterade i ett segermål gjort av Niklas Johansson (hans 8:de i mästerskapet och därmed skyttekung).

Måste tacka det svenska damlaget för deras stöd under de avslutande matcherna, TACK, TACK.

Efter prisutdelningen var det banketten som hägrade med god mat och dryck. Det blev lite dans också, kan nog påstå att svenskarna var både kungar och drottningar på dansgolvet.